Tiktok Özel Mesaj (DM) Nasıl Gönderilir?

Tiktok Özel Mesaj (DM) Nasıl Gönderilir?

Tiktok Özel Mesaj (DM) Nasıl Gönderilir?

Tiktok’ta nasıl özel mesaj atılır? Tiktok DM gönderme, pek çok Tiktok kullanıcısının merak ettiği konlar arasında yer alıyor. Günümüzde insanlar iletişim kurabilmek, yeni insanlarla tanışabilmek ve kaliteli zaman geçirebilmek adına sosyal medya platformlarını kullanıyor. Sosyal medya platformları gün geçtikçe çeşitlenirken son zamanlarda en çok dikkat çekenlerden biri Tiktok oldu. Bunun sebeplerinden başlıcası insanların kısa videolar paylaşmasının yanı sıra iletişim kurabilmeleridir.

Tiktok uygulaması üzerinden içerik üreten kişiler Tiktok mesaj gönderme konusunda da bilgi sahibi olmak ister. Günün önemli bir kısmını bu uygulamada geçiren kullanıcılar için uygulama üzerinden herhangi bir konuda özellikle doğrudan ekileşim içerisinde olmak için en kısa yol uygulamanın mesajlaşma özelliğidir. Uygulamayı yeni kullananlar, mesajlaşma özelliğine yönelik bilgisi olmayanlar, Tiktok mesaj gönderme özelliğini nasıl kullanacağı konusunda  cevap arıyor. Herkesin oldukça kolay bir şekilde kullanabileceği bu özellik hakkında tüm bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

TikTok Özel Mesaj Gönderme

TikTok özel mesaj gönderme işlemi için belli adımların gerçekleştirilmesi yeterlidir. Hemen hemen bütün sosyal medya platformunda olduğu gibi Tiktok uygulamasında da söz iletişim önemli bir yer tutmaktadır. Kişilerin bu platformda arkadaşları, sevdikleri veya başka kişilerle etkileşim halinde olabilmesi için en iyi yollardan biri özel mesaj gönderme seçeneğidir. Tiktok uygulamasında nasıl özel mesaj atılır? sorusuna gelince birine mesaj gönderebilmek için aşağıdaki adımların takip edilmesi yeterli olacaktır.

  • Özel mesaj gönderilmesi istenen kişinin profiline gidilir.
  • Profilde, sağ üst kısımda yer alan üç nokta işaretine tıklanılır. Bu işarete tıklanılmasının ardından bir menü penceresi açılır.
  • Menü içerisinde bulunan mesaj yazısına tıklanılır.
  • Mesaj seçeneğine tıklanılmasının ardından bir iletişim penceresi açılır. Bu pencereden kişiyle rahatlıkla iletişim kurulabilir. Eğer kişi tarafından mesaj gönderimi engellenmediyse karşılıklı sohbet mümkün olacaktır.

Tiktok uygulamasında özel mesaj gönderme konusunda problem yaşanması halinde uygulamadaki ayarların kontrol edilmesi ve aynı zamanda karşı taraftan bir kısıtlama söz konusu olup olmadığının öğrenilmesi gerekmektedir. Böylece sorunun nedeni açığa çıkacaktır.

Tiktok Mesaj Atamıyorum

Tiktok mesaj atamıyorum sorunu ile karşı karşıya kalan çok sayıda kullanıcı oluyor. Bu sorunun bazı temel nedenleri bulunuyor. 

Tiktok her yaştan insanın kendini rahatça ifade edebilmesini sağlayan günümüzün en popüler uygulamalarından biri. Uygulamanın ilgi çekici özelliklerinden birisi ise her sosyal medya platformunda olduğu gibi mesajlaşma özelliğidir.. Kullanıcılar mesajlaşarak istedikleri insanla rahatça iletişim kurabilme şansı elde etmektedir. Ancak bazı zamanlarda Tiktok mesaj atamıyorum sorunları ile karşılaşmak mümkün oluyor. Bu sorunla karşılaşan kullanıcıların problemi çözebilmesi için bazı kontroller yapması gerekiyor. Tiktok mesaj ayarları ile kolayca çözüm sağlanabiliyor. Bu noktada yapılabilecek kontrolleri şu şekilde sıralamak mümkün;

  • Özel mesaj (DM) konusunda sorun yaşamanın en temel sebeplerinden birisi mesaj gönderilmek istenen kişinin, mesaj göndermek isteyen kişiyi takip etmemesidir. Bu nedenle öncelikle karşılıklı takip durumunun kontrol edilmesi gerekir. Özel mesaj gönderme işlemi karşılıklı takipleşmenin gerçekleşmesinden sonra aktif hale gelir. Böylece Tiktok mesaj atamıyorum sorununu kolayca çözebilirsiniz. 
  • Her iki tarafın da birbirini takip etmesi halinde sorun yaşanıyor ise genel bir sorun olup olmadığını anlamak için başka bir kullanıcıya mesaj atarak kontrol sağlanabilir. Bu durumda da bir çözüm sağlanamadığında ise Android ve iOS cihazlar için ayrı seçenekler söz konusu oluyor.
  • Android cihazlar için düzenleme öncelikle ayarlardan uygulamalar seçeneğine gidilerek buradan da Tiktok uygulaması, Tiktok mesaj ayarları bölümünden önbellek temizleme işlemi ile sağlanmaktadır. İşlemin ardından tekrar mesaj atılıp atılamadığına bakılması gerekir.
  • iOS cihazlar için Tiktok mesaj ayarları temizleme işlemi söz konusu olmadığından uygulamayı kaldırıp tekrar indirmek şeklinde gerçekleştirilir.
  • Tüm bu işlemlerden sonra halen sorun yaşanması halinde uygulama aracılığıyla sorunun bildirilmesi gerekiyor. Sorun bildirmek için profil kısmına gelinir ve sol süt kısımda yer alan üç noktaya tıklanılarak ayarlar seçeneğine girilerek “bir problemi rapor et” yazısına tıklanılır.

Tiktok Özel Mesaj Devre Dışı Bırakıldı

Tik Tok özel mesaj devre dışı bırakıldı sorunu ile pek çok kullanıcı karşı karşıya kalır. Bu sorun genellikle mesajı göndermek isteyen kişiden kaynaklı değil mesajın gönderileceği kişiden yani karşı taraftan kaynaklanmaktadır. Tiktok özel mesaj devre dışı bırakıldı sorunu konusunda temel neden karşı tarafın mesaj alımlarını sınırlandırması oluyor. Bazı kullanıcılar gelen mesajlardan rahatsız olduğu için Tiktok özel mesaj özelliğine sınırlama getiriyor. Karşı taraftan kaynaklı herhangi bir sorun olmadığına emin olunan durumlarda bu sorun uygulamaya rapor edilmelidir.

TEŞEKKÜRLER!

Sitemizde Bulunan Hizmetlerden Çok Daha Fazlası Bünyemizde Bulunmaktadır.

Diğer Platformlar: Discord, Telegram, Linkedin, Spotify, Threads, Twitch, SoundCloud, Pinterest, Clubhouse ve Daha Fazlası için Bizimle İletişime Geçin!

Bizi Tercih Ettiğiniz  için Teşekkür Eder, Mutlu Alışverişler Dileriz.