Steem Nedir? Steemit Nedir? Nasıl Kullanılır?

Steem Nedir? Steemit Nedir? Nasıl Kullanılır?

Steem Nedir? Steemit Nedir? Nasıl Kullanılır?

Steem, 2016 yılında Ned Scott ve blockchain geliştiricisi Dan Larimer tarafından oluşturulan Blockchain tabanlı sosyal medya ve içerik odaklı Steemit platformunun kripto para birimidir. Bir başka deyişle blockchain tabanlı bir sosyal paylaşım sitesinin coininin adıdır. Toplam piyasa değeri olarak 159 milyon doların üzerinde bulunan Steem, sosyal medya dinamiklerini değiştirmek ve sosyal medya kullanıcılarına yönelik bir gelir ekonomisi oluşturmak için yola çıkmış bir platformdur. Steemit’in amacı sosyal medya kullanarak içerik üreten internet kullanıcılarına bu hizmetleri karşılığında bir gelir kaynağı yaratmak ve internetten para kazanma fırsatı sunmaktır. Sosyal medya internet kullanan herkesin hayatına bir şekilde girmiş olan büyük bir platformdur. Bu sosyal platformun insanların hayatlarında oluşturduğu sosyal etkilerin yanında bir de ekonomik boyutları söz konusudur. Aktif ve sürekli büyüyen bir ekonomi ile mevcut sosyal medya anlayışına yeni bir alternatif sağlamak ve sosyal medya dinamiklerini değiştirmek üzere adımlar atan Steemit platformu, kısa zamanda yoğun bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardı. Sosyal medyayı oldukça fazla kullanan bu kullanıcılar ile Steemit arasında oluşturulan ekonomik bağ, Steemit platformunda içerik üreten kişilere, katkıları karşılığında kripto para kazanma mantığına dayanıyor. Temelinde yurt dışında oldukça popüler olan ve milyonlarca kullanıcı bulunan Reddit platformuna benzeyen Steemit, ödül mekanizması ile Reddit’ten ayrılarak farklı bir alanda konumlanıyor. Reddit platformunun blockchain altyapısına uyarlanmış bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Steemit, para kazandıran sosyal medya platformu olarak günlük ürettiği Steem coinleri paylaşım yapan kullanıcıları arasında dağıtıyor. Kullanıcılar ise kazandıkları bu Steem coinler ile kripto para borsalarında işlem yapabiliyor. Steemit, sosyal platform üzerinden yapılan makale, video vb. paylaşımlar ya da bu tarz paylaşımlara yapılan yorum, beğeni, oylama gibi etkileşim işlemlerinden kullanıcılarına belirli miktarlarda Steem coin veriyor. Steemit platformuna üye olarak paylaşım yapmak ve bu paylaşımlardan kripto para kazanmak için faydalı ve ilginç içerikler üretmek ve bu içeriklerin beğenilmesini sağlamak gerekiyor. Farklı ve özel içerikler ile beğenilmek, yorum almak ve para kazanmak çok daha mümkün oluyor.

Steem Power Nedir?

Steem Power, Steem coin gibi borsalardan satın alınamayan, Steem’in kendi web sitesinden Steem coin karşılığında alınabilen ve platformlarda güç artışı sağlayan bir coin çeşididir. Steem power ödeme birimi, Steemit sistemi içerisindeki kullanıcıların gücünü arttıran, Steemit kullanıcıları arasında Steem power’a sahip güçlü kullanıcılardan alınacak olan oy, yorum gibi işlemlerden çok daha fazla Steem coin kazandıran bir sistem olarak tanımlanabilir. Steem power, Steem coine çevrilerek yine borsada işlem görebilir.

Steem Dolar Nedir?

Steem dolar uygulaması, 1 Steem dolar’ın 1 dolara eşit olduğu kabul edilen bir sistemdir. Piyasada bulunan Bitcoin gibi birçok kripto para biriminin piyasa dinamikleri etkilerinden bağımsız olarak hareket eden Steem dolar, kazanılan miktarın sabit kalması üzerine kurulmuş bir sistemdir. Yapılan paylaşımlar, yorumlar, oylar üzerinden kazanılan Steem dolar, kazanıldığı değerde kalabiliyor. İlginç ve bir o kadar da pek çok kripto para biriminin yapması gereken bir uygulama olduğu söylenebilecek Steem dolar, bu alanda öncü bir girişim grubu.

Steemit Hesabı Açmak

Steemit platformuna üye olmak ise biraz meşakkatli. Web sitesine girip üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra bir değerlendirme sürecine giriliyor. Bu süreç kısa ya da uzun olabilir. Üyelik onayına kadar beklemeniz gerekiyor ki bu süre bazen birkaç haftayı bulabiliyor. Daha öncelerde çok daha hızlı olan bu kayıt işlemi yoğun talep ve ilgiden dolayı biraz daha yavaşlatılmış durumda.

#steem #steemit #steemitnedir #steemnedir #kriptoparabirimisteem #kriptoparasteem #steemnasilalinir #steemnasilkullanilir #steemituyelik 

TEŞEKKÜRLER!

Sitemizde Bulunan Hizmetlerden Çok Daha Fazlası Bünyemizde Bulunmaktadır.

Diğer Platformlar: Discord, Telegram, Linkedin, Spotify, Threads, Twitch, SoundCloud, Pinterest, Clubhouse ve Daha Fazlası için Bizimle İletişime Geçin!

Bizi Tercih Ettiğiniz  için Teşekkür Eder, Mutlu Alışverişler Dileriz.