Metin Yazarı ve İçerik Yazarı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Metin Yazarı ve İçerik Yazarı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Metin Yazarı ve İçerik Yazarı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yazarlık konusunda bir eğiliminiz, merakınız var ise ve siz de nasıl yazar olunurmetin yazarlığı nediriçerik yazarlığı nedir gibi sorulara cevap ararken, metin yazarı, içerik yazarı ya da içerik üreticisi gibi birbirine benzeyen fakat özünde çok farklı anlamlar taşıyan bu kavramlara rastlamışsınızdır.

Yazarlık çok önemli ve değerli bir meslek ve bu meslek birçok meslekte olduğu gibi içinde farklı alanlara ayrılıyor. Edebiyat ya da makale yazarlığından çok farklı bir yerde konumlanmış olan bu iki yazarlık kavramı hakkında merak ettiklerinizi bütün detayları ile sizin için derledik.

Metin Yazarı (Copywriter) Kimdir, Ne İş Yapar?

Metin yazarlığı mesleği 2000’li yılların başında ortaya çıktı. İnternet dünyası ve teknoloji kavramlarının gelişmesi ile birlikte yükselen firmalar ve markalar sayesinde ilerleyen bu meslek şimdilerde birçok firmanın aradığı kişileri bünyesinde barındırıyor.

Metin yazarı, bir markanın belirli bir ürününü (bu ürün bir bisküvi de olabilir bir spor salonu da) tanıtmak için kısa ama ilgi çekici, özgün, hedef kitle ve pazarlama odaklı metinler yazan kişilerdir.

Metin yazarlığı reklamcılığın içerisinde konumlanmıştır. Metin yazarları çoğunlukla bir reklam ajansı bünyesinde çalışırlar. Oluşturdukları içerikler televizyon, dergi, gazete, web sitesi, sosyal medya gibi çeşitli mecralarda yayınlanır. Özellikle e-ticaret, ürün satışı siteleri gibi alanlarda faaliyet gösteren firmalar için metin yazarların yaptığı iş; Hedeflenen belirli bir tüketici kitlesine tanıtılması istenen bir ürüne ait içeriği, özgün bir dille, yaratıcı bir şekilde, tüketicileri bilgilendirmek, etkilemek ve ürünü satın almalarına ikna etmek amaçlarıyla nitelikli bir şekilde ortaya çıkartmaktır.

Metin yazarları işlerinde ilerledikçe çalıştıkları ajanslarda editörlük gibi belirli kariyer seviyelerine ulaşabilir ve yüksek gelirler elde edebilirler.

İçerik Yazarı (Content Writer) Kimdir, Ne İş Yapar?

İçerik yazarı mesleği özü gereği biraz gazeteciliğe benzer. Bir ürünü tanıtmak veya satmak amaçlı içerikler üretmezler. Daha çok kendilerine verilmiş olan ya da kendileri için oluşturmak istedikleri içeriklerin konuları üzerinde araştırmalar yaparak, okurları bilgilendirmek amacı ile detaylı anlatımları bulunan içerikler üretirler. İçerik yazarları genellikle uzun içerikler oluştururlar ve ürettikleri içeriklerin internette kalıcı olmasını ve ilgi çekmesini isterler.

İçerik yazarlarının bilgilendirici bir misyonu olduğu için içeriklerini üretmeden önce bol bol kaynak araştırması yaparlar. İçeriklerini bir plan dahilinde oluştururlar ve onların internette uzun süre yer edinebilmesi, ilgi çekici olması için anahtar kelime çalışmaları da yaparak kaliteli içerikler üretirler. Özgünlük olmazsa olmazlarıdır ve Seo (Arama motoru optimizasyonu) uyumlu yazı üretme konusuna hakimdirler.

İçerik yazarlarının oluşturdukları içerikler genellikle blog, haber, makale, ürün tanıtımı amacı ile hizmet eden çeşitli sitelerde yayınlanır ve içerikler bilgi vermek, tanıtmak ve tavsiye etmek üzerindedir.

Çoğunlukla serbest (freelance) olarak çalışan içerik yazarları, internette içerik ihtiyacı olan herkes için çalışabilirler. Kazançları değişkendir. Metin yazarları gibi sabit, bazı firmalar ya da ajanslar için çalışan içerik yazarları da tabii ki mevcuttur.

Metin yazarı ya da içerik yazarı olmak gibi bir hayaliniz var ise ve hangi yolları izlemeniz, nerelere bakmanız, neler yapmanız gerektiği gibi sorularınız var ise size bu yönde rehberlik etmeye çalıştık. Bu detaylara hakim olmak, vereceğiniz kararlarda aklınızda mutlaka bulunması gereken detaylardır.

#internetten para kazanma #evden para kazanma #metin yazarı #içerik yazarı #içerik üreticisi #yazarlık #kolay para kazanma #home office para kazanma #metin yazarı kimdir #içerik yazarı kimdir #metin yazarlığı hakkında #içerik yazarlığı hakkında #içerik üreticisi

Sosyal Medya Paketleri;

TEŞEKKÜRLER!

Sitemizde Bulunan Hizmetlerden Çok Daha Fazlası Bünyemizde Bulunmaktadır.

Diğer Platformlar: Discord, Telegram, Linkedin, Spotify, Threads, Twitch, SoundCloud, Pinterest, Clubhouse ve Daha Fazlası için Bizimle İletişime Geçin!

Bizi Tercih Ettiğiniz  için Teşekkür Eder, Mutlu Alışverişler Dileriz.