Instagram Doğrulama Talebi Nedir?

Instagram Doğrulama Talebi Nedir?

Instagram Doğrulama Talebi Nedir? Ne Zaman Sonuçlanır?

Instagram doğrulama talebi nedir? Ne zaman sonuçlanır?” konuları hakkında merak edilenleri yazımızda açıkladık. İnstagram doğrulama talebi; kişinin profil hesabının kendine ait olduğunu göstermek için istenir. Bu doğrulama isteği ve doğrulama kodu ile mavi tık alma işlemi birbirlerinin devamı niteliğinde özelliklerdir.

Instagram doğrulama talebi nasıl yapılır? konusuna hakim olmak için ilk olarak bu işlemin ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmnek gerekiyor. Instagram doğrulama talebi, “mavi tik” almak için kullanılır. Instagram hesabınızı doğruladığında yani kabul ettiğinde mavi tik rozeti de kazanmış olursunuz. Mavi tik özelliği Instagram kullanıcılarına birçok olanak sunar. Bu anlamda mavi tik önemli kişilere verilen bir rozet olarak düşünülebilir. Bu sebepten mavi tik almak kullanıcıların hayalidir diyebiliriz.

Instagram Doğrulama Talebi Nedir?

“Instagram doğrulama” mavi tik almak için çok önemlidir. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram’da mavi tik almak kullanıcılar tarafından çok önemsenir. Mavi tik, genellikle tanınmış kişilerin kullanabildiği bir özelliktir. Instagram ilk dönemlerde mavi tik doğrulamasını çok az kişiye uyguluyordu ancak şimdilerde birçok kişi mavi tik alabiliyor. Instagram hesabının doğrulanması ve onaylanması akabinde kullanıcılar mavi tik almaya hak kazanıyor.

Instagram'da Doğrulama Talebi Nasıl Yapılır?

“Instagram doğrulama talebi nasıl yapılır ve ne zaman sonuçlanır?”

  • İlk olarak doğrulatmayı düşündüğünüz profile gidin. Sağ üst köşede üç çizgi karşınıza çıkacaktır,
  • Devamında “Ayarlar” kısmına giderek, hesap bölümüne tıklayın,
  • Karşınıza bir sayfa çıkacak. Orada “Doğrulama İste” seçeneğine dokunmanız gerekiyor,
  • Ekranınıza bir başvuru formu gelecek. O formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurun,
  • Bilgilerinizin hepsini doğru bir şekilde girip başvurunuzu tamamladığınızda talebiniz incelemeye alınacak. Bu süreçte bilgilerinizin doğru olup olmadığına dair bir inceleme yapılacak.

Instagram doğrulama yapma” noktasında; aşağıdakilere dikkat etmelisiniz:

  • Hizmet Şartları ve Topluluk Kurallarını mutlaka onaylayın,
  • Doğrulama talebi için gerçek isminizi, marka ve işletme kimliğini belirtin,
  • Bu kısımda ismin tam girilmesi çok önemlidir,
  • Yasal işletme ya da kimlik isminin sisteme tam belirtilmesi doğrulama talebinin kabul edilmesi için çok önemlidir.

Ayrıca yukarıdaki bilgilere ek olarak kimliğinizi yansıtan bir fotoğraf yüklemeniz de gerekecek. Kimlik belgesindeki (pasaport, kşimlik veya sürücü belgesi) fotoğraf olabilir. Bu detaylara dikkat etmemeniz halinde doğrulama talebi gönderme ya da doğrulama talebi açılmıyor sorunları ile karşılaşabilirsiniz. İşletme doğrulama talebi için ayrıca vergi numarası, şirkete ait sözleşme gibi ticari belgelerin de sisteme yüklemesi gerekiyor.

Belirttiğimiz bu işlemleri tamamladıktan sonra onay alamama gibi durumu da ortadan kaldırmış olacaksınız. Instagram doğrulama talebi ne zaman sonuçlanır sorusuna geldiğimiz de ise bu kısımda Instagram sizi bir süre bekletebilir.Milyonlara kullanıcıya sahip olan Instagram’a her gün çok sayıda hesap doğrulama talebi geliyor ve dolayısıyla bu talepleri incelemek zaman alıyor. Onay sürecinin uzaması gayet normal bir durumdur.

Önerilenler;

TEŞEKKÜRLER!

Sitemizde Bulunan Hizmetlerden Çok Daha Fazlası Bünyemizde Bulunmaktadır.

Diğer Platformlar: Discord, Telegram, Linkedin, Spotify, Threads, Twitch, SoundCloud, Pinterest, Clubhouse ve Daha Fazlası için Bizimle İletişime Geçin!

Bizi Tercih Ettiğiniz  için Teşekkür Eder, Mutlu Alışverişler Dileriz.