Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram beğeni sayısı gizleme son zamanların en popüler konularından biri haline geldi. En çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram,devamlı yenilikler getirerek dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Instagram, son olarak gönderilere yapılan beğenileri gizleme özelliğini kullanıcılarına sundu. Bu özellik ile kullanıcılar istedikleri zaman beğeni sayılarını takipçilerinden gizleyebiliyorlar.

Instagram beğeni sayısı gizleme özelliğ ile sosyal medya platformları arasında etkinliğini daha da artırmış oldu. Instagram’da beğeni sayısı gizleme özelliği kullanıcılarının oldukça ilgi gösterdiği bir özellik oldu. Instagram algoritması; bir hesabın popüler olup olmadığını beğeni ve takipçi sayısının orantısına göre belirler. Bu vesile ile platform üzerinde popüler olmak isteyen kullanıcılar beğeni sayılarını gizleme yolunu tercih edebiliyorlar.

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme

Instagram beğeni sayısını gizleme yolları oldukça kolay. Instagram beğeni sayısını 2 yol ile gizleyebilirsiniz. Bu yollardan ilkini beğeni sayılarını gizleme, ikincisini ise kullanıcı tarafından belirlenen kendine ait beğeni sayılarını gizleme olarak belirleyebiliriz. Bahsettiğimiz iki yol içinde kullanacağınız Instagram beğeni sayısını gizleme yolları şu şekildedir;

  • Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapın,
  • Daha sonra profil üzerinde bulunan “Ayarlar” kısmını açın,
  • Ayarlar sekmesi üzerinden “Gizlilik” seçeneğine tıklayın,
  • “Gizlilik” üzerinden de “Gönderiler” butonuna tıklayın,
  • Karşınıza “Beğenme ve Görüntülenme Sayılarını Gizle” seçeneği çıkacak. O seçeneği de aktifleştirin,
  • Yukarıda bahsettiğimiz adımlardan sonra kullanıcılar gönderileriniz üzerindeki beğeni sayılarını görüntüleyemeyeceklerdir.

Instagram’da beğeni sayılarını tek tek gizlemek için;

  • Beğeni sayısını gizlemeyi düşündüğünüz postu açın,
  • Postun sağ üst tarafında bulunan üç nokta simgesine tıklayın,
  • Karşınıza yeni bir menü çıkacak. Menüde “Beğenme Sayısını Gizle” butonuna tıklayın,
  • Yukarıda belirttiğimiz adımların arkasından post üzerindeki beğeni sayıları gizlenecektir.

Instagram’da beğeni sayısı gizleme özelliğini kullanabilmeniz için uygulamanın son sürümünü kullanmanız gerekiyor. Belirttiğimiz seçeneklere ulaşamamanız halinde uygulamayı güncelleyin. 

Instagram’da Gizli Beğenilerin Çalışma Sistemi

İnstagram beğeni sayısını gizleme uygulamanın algoritmasını ilgilendiren bir konudur. Instagram’da gizli beğeniler gizlendiğinde;

  • Gönderinin alt tarafında “Y ve diğerleri beğendi” şeklinde bir ifade karşınıza çıkar,
  • Yukarıda bahsettiğimiz ifadeye bastığınızda karşınıza yeni bir sayfa açılır. Sayfanın en üst bölümünde, beğeni sayıları bulunur,
  • Sayfanın alt tarafında ise gönderinin kimler tarafından beğenildiği görülür,
  • Bu bilgileri sadece siz görebilirsiniz. Diğer kullanıcıların görmesi imkansızdır.

Instagram Beğeni Gizleme İşlemi Geri Alınır mı?

Instagram beğeni sayısı gizleme özelliğini kullanan kişiler arasında merak edilen bir diğer konu ise bu işlem sonrasında bu özelliğin kapatılabilir olup olmadığı konusudur. Instagram beğenilerin gizlenmesi kalıcı değildir. Kullanıcı dilediği zaman bu özelliği kapatabilir. Beğeni sayısı gizleme özelliğinin kapatılması sonucu gönderilerin beğenileri takipçiler tarafından görüntülenmeye başlar.

Önerilenler;

  •  
TEŞEKKÜRLER!

Sitemizde Bulunan Hizmetlerden Çok Daha Fazlası Bünyemizde Bulunmaktadır.

Diğer Platformlar: Discord, Telegram, Linkedin, Spotify, Threads, Twitch, SoundCloud, Pinterest, Clubhouse ve Daha Fazlası için Bizimle İletişime Geçin!

Bizi Tercih Ettiğiniz  için Teşekkür Eder, Mutlu Alışverişler Dileriz.