İngilizce Essay Nasıl Yazılır? Essay Yazma Teknikleri

İngilizce Essay Nasıl Yazılır? Essay Yazma Teknikleri

İngilizce Essay Nasıl Yazılır?

İngilizce Essay Nasıl Yazılır? | Essay Yazma Teknikleri

Essay yazma, akademik eğitimini ya da kariyerini İngilizce sürdüren kişiler için mutlak hâkim olunması gereken bir konudur. Eğitim ya da kariyer basamaklarındaki geçilmesi gereken yeterlilik noktalarında essay yazımı oldukça önem kazanır. Yazımızda essay nedirİngilizce essay nasıl yazılıressay yazarken nelere dikkat edilmeli ve essay yazma teknikleri nelerdir gibi önemli detaya yer vereceğiz.

Essay Nedir?

Essay kelimesinin Türkçe karşılığı kompozisyon, bir başka deyişle makaledir. Essay, genellikle önceden belirlenmiş ve yazılması istenen bir konuda hazırlanan, etkili bir giriş yapılarak konunun çeşitli yönleriyle anlatıldığı bir gelişme bölümü sonrasında sonuç bölümü ile bağlanan ve bir ya da iki sayfadan oluşan kompozisyondur.

Essay yazımı, çoğunlukla Üniversite girişlerinde ya da TOEFL, IELTS gibi sertifika programlarında uygulanan İngilizce yeterlilik sınavlarında istenir. İngilizce kariyer geleceği için önemli bir yere sahip olmasından dolayı essay'lar iyi bir şekilde hazırlanmalıdır. Özenle iyi bir essay yazmak için birtakım detaylara dikkat etmek gerekir.

Essay yazabilmek için iyi derecede İngilizce yazma (writing) ve İngilizce paragraf oluşturma bilgisine sahip olmak en önemli detaylardan biridir. Aksi takdirde ortaya iyi bir essay çıkartmakta oldukça zorlanabilirsiniz. Bu detaya ek olarak, kelime dağarcığınızın ne kadar geniş olduğu da bir diğer önemli ayrıntıdır. Essay yazılacak konu hakkında daha önce yazılmış örneklere göz atmak, konuyu iyi bir şekilde anlamak, yazarken konudan kopmamak (off-topic olmamak) ve yazmadan önce takip edilecek bir taslak (outline) hazırlamak iyi bir essay’ın temelini oluşturacaktır. Essay yazarken konuyu tam olarak anlamadan konu dışına çıkmak, essay yazanların sıkça yaptığı hataların başında gelir.

Bir essay'da bulunması ve dikkat etmeniz gereken düzen; bir giriş paragrafı (Introduction), minimum bir maksimum üç olacak şekilde gelişme paragrafı (Developmental paragraphs) ve bir sonuç paragrafı (Conclusion) olmasıdır.

Giriş paragrafı, konuya etkili bir giriş yapmak için kullanılır. İyi bir kompozisyonun olmazsa olmazı iyi bir giriş bölümüdür. Okuyucuyu yazıda tutmak ve yazının devamını merak etmesini sağlamak için giriş bölümü oldukça önemlidir. Essay konusuyla ilgili genel fikir bu bölümde verilir. Gelişme bölümünde ise konu ile ilgili argümanlar eşliğinde bilgilere ve örneklere yer verilir. Bu bölüm konuya göre bir, iki veya üç paragraf haline yazılabilir. Essay’ın sonlandırması ise sonuç paragrafında konu hakkında yazılanların bir özeti ile birlikte görüşler belirtilerek yapılır.

Essay Yazma Teknikleri

Essay Yazma Teknikleri

Essay yazmak için kullanabileceğiniz ve daha verimli sonuçlar elde etmenize yardımcı olacak yazım tekniklerinden bahsedeceğiz. Essay yazımına başlamadan önce bir taslak hazırlamanızın önemli olduğundan söz etmiştik. Essay için size yol gösterecek olan taslağınızı hazırladıktan sonra yazıma geçtiğinizde daha hızlı ilerlediğinizi ve konu dışına çıkmadığınızı fark edeceksiniz. Essay yazarken, yazınızın daha profesyonel görünmesi için etkili yan cümleler kullanabilirsiniz. Ayrıca çeşitli geçiş ifadeleri, kalıplar, eş anlamlı kelimeler ve bağlaçlar kullanarak yazı bütünlüğü elde edebilir ve monotonluktan çıkarak yazının akışını sağlayabilirsiniz. Yazınızda kendini tekrarlayan kelimeleri ve cümleleri kullanmaktan bu sayede kaçınabilir ve okuyucuyu sıkan etkilerden sıyrılabilirsiniz. Essay’a önemli katkı sağlayacak bir başka etken ise örneklendirmedir. Yazınızda bolca örnek kullanabilir ve böylece yazınızı güçlendirebilirsiniz.

Yazımızda İngilizce essay nasıl yazılır ve essay yazma teknikleri ile ilgili detayları sizler için derledik. Essay yazarken kompozisyonu ve okuyucuyu yönlendirmek, akıcı bir yazı elde etmek için bu tekniklerden faydalanabilirsiniz. Önerdiğimiz teknikleri kullanarak verimli ve profesyonel bir essay yazabilirsiniz.

#ingilizceessaynasilyazilir #essayyazmateknikleri #essaynedir #essayyazma #essayyazimi #essayyazmak #essaynasilyazilir #ingilizcekompozisyon #ingilizcemakale #ingilizcemakalenasilyazilir

Sosyal Medya Paketleri;

TEŞEKKÜRLER!

Sitemizde Bulunan Hizmetlerden Çok Daha Fazlası Bünyemizde Bulunmaktadır.

Diğer Platformlar: Discord, Telegram, Linkedin, Spotify, Threads, Twitch, SoundCloud, Pinterest, Clubhouse ve Daha Fazlası için Bizimle İletişime Geçin!

Bizi Tercih Ettiğiniz  için Teşekkür Eder, Mutlu Alışverişler Dileriz.