Evden Home Office Çalışanların Verimliliğini Arttıracak Yöntemler

Evden Home Office Çalışanların Verimliliğini Arttıracak Yöntemler

Evden "Home Office" Çalışanların Verimliliğini Arttıracak Yöntemler

Evden çalışmak birçok insanın hayalidir. Home office çalışmak, her ne kadar rahat bir çalışma modeli gibi görünse de aslında klasik bir ofiste çalışmaktan daha fazla sorumluluk gerektirir. Home office çalışma, ancak disiplinli bir çalışma sistemi sonucunda verimliliğe ulaşır. Son zamanlarda pek çok şirket tarafından uygulanmaya başlayan evden çalışmamodeli verimlilik bakımından hem çalışanları hem de işverenleri oldukça düşündürmektedir. Evde kurulan çalışma alanında verimliliği artıracak yöntemleri uygulayabilmek oldukça önemlidir. Bu makalemizde evden çalışma olan home office çalışma modeli ile ilgili önemli başlıkları sizinle paylaşıyoruz.

Home Office Çalışmak Nedir?

Home Office Çalışmak Nedir?

Home office çalışma modeli, para kazanmak için yapılan profesyonel işlerin, evin bir oda, köşe gibi ofis için düzenlenmiş bir alanında idame ettirildiği çalışma modelidir. Para kazanmak için çalışmak üzere alışılagelmiş şekilde dışarıdaki bir ofise gidip gelmek yerine işlerin evden yürütüldüğü çalışma şeklidir.

Hangi meslek dalında olursa olsun home office çalışanların yaşadıkları en zor durumlar odaklanma ve zaman yönetimi sorunlarıdır. Evde yapılan işlerin verimli olabilmesi ve yapılan işte başarılı sonuçlara ulaşılabilmesi için bu iki sorunu çözümlemek ve disiplinli çalışmak gerekir. Evden çalışma modelinde en önemli unsurlardan biri de konsantrasyondur.

Bir şirkette çalışıyorsanız, ofis ortamında çalışırken konsantre olma konusunda pek zorlanmazsınız. Mobilya ve oturma düzeni, çalışırken ihtiyacınız olan donanımlar ve buna benzer bütün iş bazlı ihtiyaçlarınız düşünülerek hazırlanmış bir ofis ortamı, psikolojik olarak çalışmak için orada bulunmanız da eklendiğinde çalışmanızı ve işinize odaklanmanızı kolaylaştırır. Çevrenizdeki insanların da aynı şekilde ve aynı psikolojide orada bulunması, iş ortamı olarak nitelendirilen bir yerde çalışmak için sizi her daim hazır tutar. Ev ortamında çalışan home office çalışanlarında ise bu durumlar çok daha farklıdır.

Home office çalışanlar sabahları işe gitmek için erken uyanmak zorunda değildirler. Öğle yemeği molası için belirlenmiş bir saatleri ve limitleri yoktur. Ne zaman isterlerse çalışmalarını sonlandırıp, işi bırakabilirler. Masa başında çalışmak gibi bir zorunlulukları yoktur ve ister evdeki ofis alanında ister evin herhangi bir yerinde işlerini yapabilirler. Home office çalışanlar, fiziki bir ofiste çalışanlara göre daha esnek şartlara sahiptirler fakat bu esneklik yapılan işlerin kaliteli, verimli ve zamanında yerine getirilmesini engelleyen rehavet, konsantrasyon, düzensizlik gibi home office çalışanları için üstesinden gelinmesi gereken birçok sorunu da beraberinde getirir. Evden çalışanlar, bu şartları iyi yönetemezlerse evdeki hesap çarşıya uymaz ve yaptıkları işlerden verimlilik ve kazanç sağlayamazlar.

Fiziki ofis ortamı ile home office arasındaki verimlilik farkları bu şekilde açıklanabilir. Home office çalışırken verimliliği artırmak için neler yapılması gerektiği ile ilgili ipuçlarını da vermiş olduk. Evde home office çalışırken, verimliliği artırmak için çalışma sisteminizi ve davranışlarınızı profesyonel ofis ortamında çalışıyormuş gibi uyarlamanız gerekiyor. Ancak bu şekilde evde yaptığınız işlerinizden verim alma şansınız olabilir. Evden çalışmanın rahat olduğu gibi bir genel görüş olsa da aslına bakıldığında home office çalışmak, fiziki bir ofiste çalışmaktan çok daha fazla sorumluluk, disiplin ve sistem gerektirir.

Performans ve Verimlilik

 

Home Office Çalışanlar için Verimlilik ve Performans Arttırıcı Yöntemler

 

Çalışma Saatlerinizi Sınırlandırın

Home office çalışmanın en güzel avantajlarından biri esnek çalışma saatleri gibi görünse de aslında bu durum sizin için bir dezavantaj bile oluşturabilir. Esnek çalışma saatlerini iyi kullanabilmek için çalışma saatlerinizi sınırlandırmanız oldukça önemlidir. Bu durumu kendiniz için avantaja çevirebilmek adına gün içerisindeki istediğiniz bir saat aralığında kendinize uygun çalışma saatleri belirleyin. Bu sayede çalışacağınız saatleri bilir ve yaptığınız işten verim alabilirsiniz. Çok esnek çalışma saatleri ile hiç çalışamamak gibi bir durum ile karşı karşıya kalmanın önüne geçmek ve esnek çalışma saatlerini kendiniz için bir avantaja dönüştürmek için çalışma saati sınırlaması yöntemini mutlaka kullanın.

Çalışma Ortamınızı Organize Edin

Home Office mantığında çalışma ortamınız her ne kadar eviniz olsa da bu ortamı bir iş ortamına çevirmeniz verimlilik açısından oldukça önemli bir diğer unsurdur. Arada bir evinizin balkonunda ya da mutfak masasında çalışmanın zararı olmaz ancak bunu sürekli yaparsanız bir süre sonra dikkat dağılması ve verimlilik açısından düşüş yaşamanız oldukça mümkündür. Yaptığınız işe iyi konsantre olabilmek için müsaitliğe göre evinizin bir odasını çalışma odasına dönüştürmeniz ya da en azından herhangi bir odasının bir bölümünü çalışma alanı olarak yapılandırmanız önemli bir ayrıntıdır. İdeal bir çalışma odası ya da uyarlayacağınız bir çalışma alanında verimli çalışabilmek için aşağıdaki ayrıntılara mümkün olduğunca dikkat etmelisiniz;

  • Çalışma masanızın yüksekliği, genişliği ve uzunluğu ideal boyutlarda olmalıdır. Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarınızı, not defteri, kalemlik, hesap makinesi gibi kırtasiye ihtiyaçlarınızı rahatça kullanma alanı sunmalı ve çalışırken size küçük gelmemelidir.
  • İdeal bir çalışma koltuğu mutlaka gereklidir. Bu bir ofis koltuğu da olabilir, rahat edebileceğiniz ve yüksekliği uygun bir koltuk modeli de. Önemli olan konforlu olması ve çalışırken sizi rahatsız etmemesidir.
  • Çalışma eşyalarınızı koyabileceğiniz ve aradığınızda kolaylıkla bulabileceğiniz ideal bir dolap, kitaplık ve duvar rafı gibi kullanışlı mobilyalar verimli çalışmak için size bir avantaj sağlayacaktır.

Kılık Kıyafetinize Özen Gösterin

Günlük hayatınızda oldukça önemli bir konu olan kılık kıyafet, evde iş yaparken de bir o kadar önemlidir. Nasıl ki evden dışarı çıkarken düzgün görünmek için kıyafetinize özen gösterdiğinizde ve aynaya baktığınızda kendinizi iyi hissediyorsanız, evde çalışırken de kendinizi iyi hissetmeniz ve enerjik olmanız verimliliğinizi arttıracaktır. Home office çalışmak demek üst baş dağınık, pijama ile çalışmak demek değildir. Evde çalıştığınız için saç sakal özgürlüğüne sahip olabilirsiniz ancak bakımlı olmak her zaman için sizi enerjik tutar. Çalışma heyecanınızı kaybetmemek, çalışırken kendinizi iyi hissetmek, dinç ve enerjik olmak için kendinize özen gösterin. Belirlediğiniz saat aralığında iş yaparken kılık kıyafet konusuna da dikkat ederseniz hem enerjiniz hem de verimliliğiniz artacaktır.

Yeme ve İçme Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Evde home office çalışmak mevcut yeme içme alışkanlıklarınıza da etki eder. Mutfak ve buzdolabı ile aranızda belirli bir mesafe bırakmalısınız. Evde çalışma rahatlığı ile sık sık masa başından kalkarak mutfağa gitmeniz, yaptığınız işe konsantre olmanızı ve verim almanızı oldukça zorlaştırır. Yaptığınız işi bırakıp mutfağa gidip gelmek ve tekrar işinize konsantre olmaya çalışmak yerine çalışırken yanınıza meyve, çerez, içecek ve su gibi atıştırmalıklar almanız size oldukça fayda sağlayacaktır. Bu sayede fazla dağılmadan yaptığınız işe odaklanabilirsiniz.

Telefon Kullanma Alışkanlığınızı Düzenleyin

Evde çalışırken sizi işten sürekli koparabilecek en büyük etkenlerden birisi de akıllı telefonunuz olacaktır. Sosyal medya platformları ve Whatsapp gibi online mesajlaşma araçları ile sürekli online kalırsanız bu durum sizi çalışırken sık sık bölecektir. Kullandığınız akıllı telefonda tek tuşla mod değiştirme özelliği bulunuyorsa kendinize bir iş modu ayarlamanızı tavsiye ederiz. Eğer yok ise manuel olarak kendinize bir bildirim ayarlaması da yapabilirsiniz. Çalışırken dikkatinizin dağılmaması için sadece sizin için önemli olabilecek bildirimlere ulaşmanızı sağlayacak bir sistem geliştirmelisiniz. Bu sayede çalışırken bölünmemiş ve dikkatinizi korumuş olursunuz.

Oksijen ve Havalandırmaya Dikkat Edin

Sürekli kapalı bir ortamda bulunmak insanı sıkar. Havasız bir ortamda saatlerce çalışmak bir süre sonra bunalmanıza sebep olur ve verimliliğiniz düşer. Oksijen, beyni besler ve daha verimli çalışmasını sağlar. Dolayısıyla home office çalışma ortamında verimli ve sağlıklı çalışabilmek için havalandırma oldukça önemlidir. Havadar bir ortamda daha uzun ve verimli çalışabilirsiniz. Bu yüzden çalıştığınız ortamı sık sık havalandırın ve ferah bir ortamda çalışmaya özen gösterin.

Aydınlatmanın Yeterli Olduğundan Emin Olun

Fiziki ofislerde birçok ışıklandırma mevcuttur ve çalışma ortamı sürekli aydınlık tutulur ancak genellikle evlerimizdeki ışıklar spot gibi değil de biraz daha loş olur. Çalışırken içinizin kararmaması ve gözlerinizin yorulmaması için ortam ışığının yeterli olduğundan emin olmalısınız. Çalıştığınız ortamda bulunan tavan aydınlatmasını daha güçlü bir ampul ile yenileyebilir veya çalışma lambası gibi çeşitli yardımcı ürünler ile çalışma ortamınızı aydınlatabilirsiniz.

Olumsuzlukların Önüne Geçin

Evde çalışırken kontrolünüz dışında gelişen olumsuzluklar olacaktır. Bu olumsuzluklar aynı zamanda işinizi engelleyerek, performansınızın düşmesine sebep olabilir. Bu tip durumlar, dışarıdan gelen sesler ya da havanın sıcak ya da soğuk olması gibi unsurlar olabilir. İşinizi yapmanızı engelleyebilecek kontrolünüz dışında gelişen bu tarz durumları mümkün olduğu kadar ortadan kaldırmaya çalışın. Sesler için bir kulaklık kullanmak ya da havanın derecesini ayarlamak için klima kullanmak gibi kendinize uygun çözümler bulabilir ve olumsuzluklara müsaade etmeyerek verimliliğinizi arttırabilirsiniz.

Evde çalışmanın pek çok insanın düşündüğü kadar kolay ve rahat bir çalışma modeli olmadığından bahsettik. Home office çalışarak verimli ve kaliteli işler çıkartmak için dikkat edilmesi gereken birçok etken var. Yukarıda bahsettiğimiz yöntemleri evdeki iş ortamınıza ve kendinize uyarlayabilirseniz, verimli çalışabilmek konusunda bir endişeniz kalmaz. Evden home office çalışanların verimliliğini arttıracak yöntemler ile siz de başarılı bir home office çalışma hayatı yaşayabilirsiniz.

#evdenhomeofficecalisanlarinverimliliginiarttiracakyontemler #homeofficecalisma #homeofiscalisma #evdencalisma #evdenisyapma #homeofficeismodeli #evdenismodeli #evdecalismak #evdeisyapmak #verimlilikyontemleri #homeofiscalismaknedir

Sosyal Medya Paketleri;

TEŞEKKÜRLER!

Sitemizde Bulunan Hizmetlerden Çok Daha Fazlası Bünyemizde Bulunmaktadır.

Diğer Platformlar: Discord, Telegram, Linkedin, Spotify, Threads, Twitch, SoundCloud, Pinterest, Clubhouse ve Daha Fazlası için Bizimle İletişime Geçin!

Bizi Tercih Ettiğiniz  için Teşekkür Eder, Mutlu Alışverişler Dileriz.