Dropshipping Nedir, Nasıl Yapılır? E-Ticaret ile Para Kazanma

Dropshipping Nedir, Nasıl Yapılır? E-Ticaret ile Para Kazanma

Dropshipping 

E-Ticaret ile Para Kazanma

İnternetten nasıl para kazanabilirim diye düşünmeye başladıktan bir süre sonra tercihinizi bir e-ticaret sitesi kurmaktan yana kullandıysanız ancak hangi yolu izlemelisiniz ve hangi iş modelinde çalışmalısınız diye düşünmeye devam ediyorsanız size bu adımda yardımcı olabilmek için dropshipping iş modelinden bahsedeceğiz.

Dropshipping Nedir, Nasıl Çalışır?

Öncelikle dropshipping modelinin ne olduğunu anlatalım. Dropshipping sistemi özünde bir aracılık modelidir. Bir tedarikçide bulunan herhangi bir ürünü kendi markanız bünyesinde, fiziksel olarak sahip olmanıza ve depolamanıza gerek kalmadan, pazarlamanız ve sattığınız bu ürünü tedarikçiden direk olarak tüketiciye ulaştırmanız sonucu gelir elde etmenizi sağlayan bir sistemdir. Ürünü siz satarsınız, tedarikçiden sipariş eder ve müşterinize gönderilmesini sağlarsınız. Sattığınız ürün müşterinize gönderilirken ürünün faturası ise size gönderilir yani ürünü kendi belirleyeceğiniz bir tutara satabilirsiniz. En kısa tanımı ile stoksuz e-ticaret iş modelidir.

Sistemi açıkladığımıza göre bir de bu sistemin sizin için ne gibi avantajlar sunduğuna bakalım. Tanımında da söylediğimiz gibi en büyük avantajlarından birisi ürünü depolama ihtiyacınızın olmaması. Yani bu da depolama için bir yer ve personel gibi büyük maliyetinden kaçınmış olmanıza ve ürünlerin elinizde kalması gibi bazı ticari risklerden arınmanıza olanak sağlar. Bir başka avantajı ise internet kullanıcılarına ulaşabileceğiniz bir web sitesi, forum üyelikleri, Instagram hesabı ya da Youtube kanalı gibi çeşitli mecralarınız var ise işe kolayca başlayabilirsiniz. Sattığınız ürünü sipariş etmek, reklam yapmak isterseniz kullanabilmek gibi ihtiyaçlarınız için ufak bir bütçe ayırmanız sermaye olarak yeterli olacaktır. En cazip avantajlarından birisi de tek bir tedarikçiye bağlı olmanıza gerek olmaması. İstediğiniz kadar tedarikçi ile seçeceğiniz kadar ürün için çalışmakta özgürsünüz. Son olarak ise bu işin size sağlayacağı konfor. Bir dizüstü bilgisayar ve internet bağlantısı ile istediğiniz yerden istediğiniz kadar çalışma özgürlüğüne sahip olursunuz.

Peki bu sistemin dezavantajı yok mudur? Avantajı olan her şeyin dezavantajı da mutlaka olacaktır. Dropshipping sisteminin en büyük dezavantajı, bu sistemi kullanan ve şimdiden belirli yer edinmiş çok fazla rakibiniz olmasıdır. İşe başlarken yüksek rekabete hazırlıklı olmalısınız.  Bu rekabete karşı mücadele edebilmeniz için disiplinli bir çalışma sistemine ve belki de reklam, tanıtım gibi alanlara bütçe ayırmanıza ihtiyacınız olacaktır. Yine bu rekabet ile doğru orantılı olarak ürünlere koyacağınız kar marjları üzerine sıkı bir çalışma yapmanız gerekecektir. Piyasa araştırması yaparak kar marjlarınızı hangi oranlarda tutacağınız vereceğiniz karar başarınız için oldukça önemli bir yer tutacak. Ya da bir başka alternatif ise herkesin yoğunlaştığı alanlar ve ürünler yerine daha spesifik ürünlere odaklanmayı tercih edebilirsiniz. Tam olarak bir dezavantaj olarak sayılmasa da sıkı bir çalışma sistemi ve belirli bir zamanı işinize vermeniz gerekecek. Tedarikçilerde bulunan ürün stoklarını sürekli kontrol etmeniz ve ürün satmanız halinde müşterinize gönderilebilmesi için ürünün ulaşılabilir olduğundan sürekli emin olmak durumundasınız. Son olarak ise müşterileriniz ile bağlantılı olan tek kişi siz olacağınız için her türlü soruna, şikâyete göğüs germeniz ve çözüm bulmanız gerekecektir.

Dropshipping sistemini avantajları ve dezavantajları ile birlikte ele aldıktan sonra şimdi gelelim bu sistemi nasıl kullanabileceğinize ve neler yapabileceğinize.

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Dropshipping sistemi ile iş yapmak istiyorsanız her işte olduğu gibi planlama ile başlamalısınız. Bu planlama adımlarını tek tek aktaracağız.

Ürünlerinizi hangi platformlarda ve nasıl satmayı düşünüyorsunuz?

Ürünlerinizi sergilemek ve pazarlamak için hangi platformu seçeceğiniz önemli ilk adımınız olmalı. Bu bir e-ticaret sitesi mi olacak yoksa markanız için oluşturacağınız bir Instagram hesabı mı? Bu iş için bir Youtube kanalı mı açmayı düşünüyorsunuz yoksa forumlarda, bloglarda, internette gezilebilecek her platformlarda ürün tanıtımı yaparak çalışmayı mı düşünüyorsunuz?

Bu platformlardan bir ya da birkaçını kullanmakta bir seçenek. Bir e-ticaret sitesi açarak, bu siteyi sosyal medya ile desteklemek te bir çalışma şekli olabilir. Dropshipping için aslında çokça popüler alternatif mevcut. Bu konu tamamen sizin isteğinize, yeteneğinize ve kararınıza bağlı olacaktır.

Platformunuza karar verdikten sonra bir sonraki önemli adım ise istediğiniz şeyi nasıl oluşturacaksınız? Örneğin bir e-ticaret sitesi açmak istiyorsanız bunu nasıl yapacaksınız? Piyasadaki hazır sistemlerden (Wordpress, Shopify vb.) birisini kullanarak sitenizi kendiniz oluşturabileceğiniz gibi bir profesyonelden destek te alabilirsiniz. Sitenizin tasarımı, gelişimi, reklamı, arama motorlarındaki sonuçlara cevap vermesi, en önemlisi ödeme yöntemleri ve güvenlik gibi birçok konu için detaylar önünüze çıkacaktır.

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi ve bir rehber isterseniz “Web Sitesi Nasıl Kurulur?” yazımızı linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Belki de sadece Instagram hesabı kullanarak satış yapmayı düşündünüz. Instagram hesabınızın takipçi sayılarını ne şekilde arttırabilirsiniz, ürün tanıtımları için nasıl bir şablon oluşturmalısınız, fotoğraflar, açıklamalar, linkler gibi içerikler ne şekilde hazırlanmalıdır?

Youtube kanalı olacak ise bu kanalı nasıl açabilirsiniz, şekillendirebilirsiniz, marka haline getirebilirsiniz, kanalda ürün tanıtmak için çekeceğiniz videoları nasıl oluşturmanız gerekir, destek almanız gerekir mi ve hangi materyalleri kullanacaksınız?

İkinci adımda da birçok soruya cevap aramanız, bolca araştırma yapmanız ve kararlar vermeniz gerekecektir. Planlamanın bu ilk iki önemli adımını başarıyla geçtikten sonra yeni işinize başlamaya çok yakın olacaksınız.

Ürünleri ve tedarikçilerinizi nasıl belirleyeceksiniz?

Satış platformlarınızı, yöntemlerinizi yani genel olarak stratejinizi belirlediniz ve bunlarla ilgili çalışmaları da tamamladınız diye düşünelim. Artık dropshipping ile para kazanmaya hazırsınız. Peki satacağınız ürünlere nasıl karar vereceksiniz ve nereden temin edeceksiniz? Hangi ürünü satacağınıza karar vermek ve tedarikçinizi dikkatle seçmek ilk iki adım kadar önemlidir. Çünkü bu sektörde en sık karşılaşılan sorunların başında stokta olmayan ürünler ya da zamanında müşteriye ulaştırılmayan ürünler gelir.

Satacağınız ürünleri yerli ya da yabancı birçok tedarikçiden edinebilirsiniz. Güvenilir ve sorunsuz hizmet sağlayan bir tedarikçi olması önemlidir. Referans kullanabilir ya da çalışmaya başlamadan önce bazı denemelerde bulunabilirsiniz. Tedarikçinizi seçmek için araştırma yapmanız ve hangi firmaların dropshipping sistemi ile çalıştığını öğrenmeniz gerekecektir.

Bu sistemin önde gelen belli başlı markaları Aliexpress, Ebay, Amazon gibi firmalardır. Tabii ki daha birçok firma, marka ya da online satış platformu bulunur. Bu sistemi yurt dışından, yurt içine ya da yurt dışından, yurt dışına veya yurt içinden, yurt içine gibi değişik alternatifler ile kendinize uygun gördüğünüz şekilde oluşturabilirsiniz. İsterseniz ürünleri tek tek seçerek kendi satış listenizi oluşturabileceğiniz gibi sitenize entegre olabilen .xml gibi sistemlerin hizmetini sağlayan firmaları da tercih edebilirsiniz.

Dropshipping yöntemlerinin yaygın olanları yukarıda bahsettiğimiz örnekler olsa da bunlarla sınırlandırılamaz. İşinizin bu adımında yaratıcılığınız, ürün seçme konusundaki düşünce tarzınız ve araştırma, öğrenme alışkanlığınız oldukça önemlidir. Sonuç olarak bu işi her sektörde, her alanda ve belirleyeceğiniz her şekilde yapabilirsiniz.

Unutmayın ki dropshipping iş modeliinternetten kolay yoldan para kazanma yöntemi değildir. Bir e-ticaret modelidir. Planlama, doğru ürün seçimi, doğru sistem kullanımı, reklam ve pazarlama, müşteri yönetimi, az da olsa belirli bir miktar bütçe gibi iş için gerekli önemli kalemleri içinde barındırır.

Yazımızda bahsetmiş olduğumuz konulara ve konuların detaylarına odaklanarak, bu adımları doğru şekilde hayata geçirebilirseniz siz de stoksuz e-ticaret modeli (dropshipping) ile kendi marka ve mağazanıza sahip olabilir ve de bu alanda başarı elde edebilirsiniz.


#internetten para kazanma #dropshipping #dropshipping ile para kazanma #para kazanma #e-ticaret ile para kazanmak #online para kazanmak #dropshipping nedir #dropshipping nasıl yapılır #e-ticaret para kazanma #e-ticaret nasıl yapılır #e-ticaret ile para kazanma #kolay para kazanma #online para kazanma #online alışveriş

Sosyal Medya Paketleri;

TEŞEKKÜRLER!

Sitemizde Bulunan Hizmetlerden Çok Daha Fazlası Bünyemizde Bulunmaktadır.

Diğer Platformlar: Discord, Telegram, Linkedin, Spotify, Threads, Twitch, SoundCloud, Pinterest, Clubhouse ve Daha Fazlası için Bizimle İletişime Geçin!

Bizi Tercih Ettiğiniz  için Teşekkür Eder, Mutlu Alışverişler Dileriz.