Web Sitesi Nasıl Kurulur? Web Sitenizi Kurmak İçin Dev Rehber

Web Sitesi Nasıl Kurulur? Web Sitenizi Kurmak İçin Dev Rehber

Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Web Sitenizi Kurmak İçin Dev Rehber

Sahip olduğunuz bir işletme için ya da kendi kişisel web sitenizi kurmak istiyorsunuz ama nasıl yapacağınıza dair bir fikriniz mi yok? Bu konuda deneyiminiz mi yok? "Web sitesi nasıl kurulur?" sorusuna cevap arayanlardansanız doğru adrestesiniz. Rehberimizde size en iyi şekilde yol göstereceğine inandığımız bilgileri adım adım bütün detayları ile paylaşıyoruz.

Dünya üzerinde yaklaşık 5 milyar insanın internete erişimi olduğu biliniyor. Siz de eğer bir işletme sahibiyseniz ve internette henüz yer almadıysanız pek çok potansiyel müşteriden mahrum kalmışsınız demektir. Günümüzde işletmenizin web sitesi dünyaya açılan bir vitrin veya ikinci mağazanız olarak tanımlanabilir. Eğer ki şahıs olarak uğraştığınız, değer verdiğiniz, ürettiğiniz ya da sadece paylaşmak istediğiniz bir şeyleriniz var ise ve bunları internetten uzak kalarak yapıyorsanız yine internet dünyasının sunacağı pek çok imkândan yararlanamadığınız anlamına geliyor.

Bir web sitenizin olması önemlidir. Ancak web sitenizin etkin olması daha da önemlidir. Etkin web sitesi derken bahsettiğimiz; sizi ya da işletmenizi en iyi şekilde anlatacak, internet kullanıcılarının sizin konunuz ile alakalı yaptıkları aramalara karşılık verebilecek, arama motorlarında üst sıralarda boy gösterebilecek içeriklere sahip zengin bir web sitesi.

Etkin bir web sitesi için yapmanız gereken ilk şey planlama.

Web sitenizi planlayın

Web sitesi kurma işine başlarken birçok işte olduğu gibi planlama yaparak işe koyulmanız sizi bir adım öne taşıyacaktır. Çünkü plansız yürütülen her işte sık sık sorunlarla karşı karşıya kalmak kaçınılmazdır. Unutmayın ki iyi işler iyi planlama ile ortaya çıkar.

Öncelikle yapmanız gereken ilk adım amacınızı belirlemek olmalıdır. İşletmeniz için bir web sitesi planlarken amacınız işletmenizi tanıtmak, online satış yapmak ya da sadece işletmenizin kimliği için basit bir site kurmak olabilir. Kişisel bir web sitesi planlıyor iseniz amacınız bir blog açmak, satış ortaklığı ile online satış yapmak, bir eğitim ya da haber sitesi veya forum oluşturmak olabilir. Unutmayın ki ortaya çıkaracağınız web sitesini milyarlar kullanıcının önüne koyacaksınız.

İkinci adımınız ise internet dünyasındaki isminiz yani alan adı (domain) belirlemek olacak. Bu firmanızın ismi olabileceği gibi farklı isimlerde düşünebilirsiniz. İşletmeler için kurulan web sitelerinde genelde firma ismi kullanılırken kişisel olarak kurulan web sitelerinde birçok alternatif ortaya çıkabilir. Bu konu kolay bir konu değildir. İşletme için de olsa kişisel de olsa bir markayı ya da kişiyi temsil edecek olan bu isim internette bulunan milyarlarca alan adı içerisinde seçkin olmasını sağlamaya çalışacağınız, kullanıcıların dikkatini çekmesi gereken bir isim olmalıdır.

Alan Adı (Domain) Seçmek İçin İpuçları

Alan adınızın yazımının kolay ve anlaşılır olması önemlidir. Ayrıca ne kadar kısa olursa o kadar etkin olacaktır.

İmkânınız olması halinde sitenin içeriği ile yani sattığınız ürünler ya da blogunuzun konusu gibi sitenizin amacına uyan bir anahtar kelimeyi barındırsın. Bu bir artı olacaktır.

Bulunduğunuz coğrafi konumu kendinize bir avantaj olarak kullanabilirsiniz. Mesela İstanbul’da bir işletme ya da kişisel bir hizmet veriyorsanız  .istanbul uzantılı bir alan adı, Almanya’da iseniz .de uzantılı bir alan adı kullanabilirsiniz.

Alan adı içerisinde özel karakter, tire ya da sayı kullanmaktan kaçının.

Hedefinize uygun bir uzantı kullanabilirsiniz. Alan adınızın .com olması zorunlu değildir. Yeni alan adları (gTLD) sayesinde artık seçeneğinizin daha faza olduğunu unutmayın. Bir online satış sitesi için .shop ya da .store bir petshop için .pet uzantısı gibi pek çok alternatif mevcut.

Alan adı belirledikten ve kaydını yaptırdıktan sonra planlamamızın üçüncü adımı barındırma servisi (hosting) olacak. Barındırma servisi yani hosting web sitenizin internette konumlanabilmesi için gerekli olan hizmettir. Senelik olarak satın alınır, bir nevi kira olarak düşünebilirsiniz. Web sitenizin ihtiyacına, büyüklüğüne göre değişen paket ücretlere sahip bir servistir. Piyasada oldukça fazla firma vardır ve bu sebep ile dikkatli seçilmesi gereken bir servistir. İyi bir servis almanız web sitenizin performansı için çok önemlidir. Hosting servisiniz yeteri kadar iyi olmaz ise bütün çalışmalarınız boşa gidebilir. İhtiyacınızı tam olarak belirleyen ve sizden yüksek ücretler almak için gereksiz servisleri sunmayan, güvenilir firmalara yönelmeniz faydanıza olacaktır.

Yeri gelmişken blog sitemizin domain, hosting gibi altyapı hizmetlerini, görsel tasarımını ve yönetim paneli dahil yazılımını sağlayan sponsor firmamız Diyalog Ajans’dan bu hizmetler için teklif alabilirsiniz. Sosyomedya referansı ile hizmet talebinizi iletirseniz özel indirimlerle teklif alabilirsiniz. Şüpheniz olması halinde bu konu için bize de ulaşabilirsiniz.

Diyalog Ajans'a ulaşmak için tıklayınız.

Web sitenizin amacını, konusunu ister işletme bazında ister kişisel olarak olsun belirlediniz, hedefiniz oluştu ve alan adınızı seçtiniz, kaydını yaptırdınız ve devamında ise barındırma servisinizi aldınız. Şimdi sırada web sitenizin tasarımında. Bu konu da diğer adımların olduğu kadar önemli. Bu kısma geldiğinizde karar vermeniz gereken konu web sitenizin tasarımını kendiniz mi yapacaksınız (DIY) yoksa profesyonel bir firmadan (DIFM) mı destek alacaksınız? İkisi için de belirli bir bütçe ayırmanız gerekecektir. Ücretsiz hizmetler size bu yolda belli bir yere kadar yardımcı olacaktır. Web sitenizi daha iyiye götürebilmek için belirli tutarlar harcamanız gerekebilir.

Bu konuda izleyeceğimiz yol, profesyonel firmalara başvurmadan, hiçbir tasarımsal bilgiye sahip olmadan, işinizi kendiniz çözebileceğiniz platformları anlatmak olacak.

Son dönemlerde oldukça popüler olan, web sitelerini kendimizin oluşturabildiği, çeşitli gelişmiş sistemler sunan web sitesi oluşturucular yani bir başka deyimi ile web sitesi mimarları oldukça revaçta.  Bu sistemler ücretsiz servisler sunduğu gibi bazı gelişmiş servisleri için ise ücret talep ediyorlar. Bu da daha önce bahsetmiş olduğumuz sitenizi daha iyi seviyelere getirebilmek için bir miktar bütçe ayırmanız gerekiyor cümlesi ile birleşiyor.

Bu sistemlerin en iyi tarafı teknik hiçbir bilgi sahibi olmanızı gerektirmemesi. Çoğu sistem sürükle-bırak sistemi ile web sitenizi tasarlamanıza olanak tanıyor. İçerisindeki yönetim panelinde resim ekleme, sayfa özelleştirmeleri, sosyal medya entegrasyonları, çeşitli eklentiler sunarken ayrıca tasarımınızın mobilde de desteklenmesi gibi sayısız servisi sağlıyorlar. Birkaç saatlik bir uğraş sonrası web sitenizi oluşturabiliyorsunuz. Bir blog kurmak, bir işletmenin tanıtım sitesini oluşturmak, basit bir alışveriş sitesi kurmak gibi işlemlere direk çözüm olan bu sistemler oldukça kullanışlı. Bu sistemlerden bahsedeceklerimizin bazıları hiçbir tasarım ve kodlama bilgisi gerektirmiyorken bazıları ise gelişimi için biraz araştırma gerektiriyor. Eğer ki web sitesi tasarımına ayıracak, üzerine biraz ayıracak vaktiniz yok ise profesyonellere yönelmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer ilginiz ve zamanınız var ise tasarımınızı kendinizin yapabildiği bu sistemlerden faydalanmak oldukça mantıklı bir seçim olacaktır.

Web Sitenizi Kendinizin Kurun. Web Sitesi Oluşturucu En İyi 7 Sistem

Wix.com

Bu sistem hiçbir teknik bilgi gerektirmez ve sektörde lider pozisyondadır. İçerisinde yüzlerce hazır şablon ve entegre edilebilen uygulama bulunduruyor. Sürükle-bırak sistemi ile çalışan sistemi kendi alan adınıza bağlayabiliyorsunuz. Ayrıca Wix ADI sistemi ile yapay zekâ kullanarak sitenizi oluşturabiliyorsunuz. Bu sistemde ücretsiz hizmetlerden yararlanabildiğiniz gibi ücret ödeyerek Premium hizmetlere de ulaşabiliyorsunuz.

Wordpress

Wordpress milyonlarca kullanıcı olan popüler bir sistem. Bu sistemin bir özelliği az da olsa bilgi gerektirdiği. Üzerine biraz yoğunlaşırsanız oldukça işlevsel siteler oluşturabilirsiniz. Binlerce işletme ve kişisel site, e-ticaret, blog, haber vb. site şablonuna ve ayrıca yüzlerce eklentiye sahip bu sistem sektörün önde gelen sistemlerindendir.

Wordpress ile site oluşturma, bilgi edinme ile ilgili detaylı bir rehbere ihtiyaç duymanız halinde önereceğimiz bilgi bankasına buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

Site123

Kod ve tasarım bilgisi gerekmeden sitenizi oluşturabileceğiniz bir başka lider sistem. İçerisinde birçok araç ile sitenize fayda sağlayabileceğiniz alternatifler sunuyor. Pek çok görsel desteği de mevcut.

Squarespace

Bu sistemde bulabileceğiniz en iyi tasarım şablonları mevcut. Küçük işletmeler için güçlü e-ticaret sistemi sunan sistem birçok pazarlama özellikleri sunuyor.

Weebly

Site tasarımında hiçbir deneyimi olmayan kullanıcılar için özel olarak hazırlanmış bu sistemde şablonlar ile web sitenizi istediğiniz gibi hazırlayabiliyorsunuz. Arama motoru optimizasyonlarını yapabilirsiniz. Küçük işletmeler için bütün satış opsiyonlarını sunuyor.

JIMDO

Bu sistemde çok az vakit ayırarak web sitenizi hayata geçirebilirsiniz. Küçük işletmeler ve kişisel tanıtım siteleri için oldukça ideal olan bu sistemde de arama motoru optimizasyonları için seçenekler mevcut.

Webnode

Sınırsız sayıda sayfadan oluşan web siteleri oluşturabileceğiniz, sürükle-bırak sistemi ile web sitesi kurma olanağı sunan bir başka sistem. 100’den fazla şablon sunan bu sistem ile web sitenizi oluşturabilirsiniz.

Web Sitenizi Bir Profesyonele Bırakın

İşletmeniz için web sitesi oluşturacaksınız ya da kişisel olarak kendinize bir alanda web sitesi kuracaksınız ama benim tasarımla, yazılımla uğraşacak vaktim ya da bu alanlara ilgim yok, bu konuya ayıracak bütçem de var diyorsanız size tavsiyemiz konuyu bir bilene bırakmanız olacak. Siz işinize, en iyi yaptığınız şeye odaklanırken web sitesi işini sizin için yapacak bir profesyonel bulmanız da iyi bir çözüm olabilir.

Bu konuda da piyasada oldukça fazla ajans bulabilirsiniz. Bu konuda size en iyi şekilde cevap verebilecek, size yakın olduğunu hissettiğiniz firmayı bulmak bazen sorun olabilir. Bu konuda tabii ki özgürsünüz ancak biz yol göstermek adına yine size sponsorumuz olan firmamızı önermeden geçemeyeceğiz. Tasarım ve yazılım konusunda uzman ekibi ve 2005 yılından bu yana sayısız referansı ile halen sektör büyüklerine hizmet veren Detaynet ile görüşmenizi tavsiye ederiz. İletişim sırasında starders.com referansını iletirseniz size özel uygulanacak indirimler ile hizmet teklifi alabilirsiniz. Firmaya ulaşmak için tıklayınız

Tasarım alanını kendiniz de çözseniz bir profesyonele de bıraksanız belirlemeniz ve üzerinde çalışmanız gereken bazı alanlar var. Bunlar web sitenizde bulunacak olan içerikler. Web siteniz bir ticari işletme sitesi ise hizmetleriniz, ürünleriniz, şirket tanıtımı, misyon ve vizyon iletişim bilgileriniz gibi kişisel bir site ise konusu, kendiniz hakkında bilgiler, web sitenizin menüleri, haritası, kullanıcıları hedefinize yönlendirecek çeşitli ve kaliteli içerikler. Ayrıca web sitenizde kullanacağınız özgün görseller, videolar. Bu konular da web sitenizin internet dünyasındaki başarısı için oldukça önemli konular.

Bu adımları geçtikten sonra işletmenize ya da kendinize ait bir web sitesini yoğun ve dikkatli bir çalışma sonucunda yayına almış oluyorsunuz. Bundan sonra izleyeceğiniz adımlar belirli bütçeler ile Google ya da sosyal medya reklamlarını kullanarak sitenizi tanıtmak, çeşitli optimizasyon çalışmaları yapmak ya da bu alanda profesyonel hizmet almak, kısacası internet dünyasına sunduğunuz web sitenizi görünür hale getirmek için çeşitli ücretli ya da ücretsiz çalışmalarda bulunmak.

Bu yazımızda derin ve detaylı cevapları olan “Web sitesi nasıl kurulur?” sorusuna siz değerli okurlarımızı sıkmadan, genel hatları ile izlemeniz gereken yollar üzerinde durarak cevap verdik. Rehberimizin size faydalı olmasını ve yol göstermesini temenni ediyoruz. Konu başlığı ile ilgili her türlü sorunuz için bize ulaşabilirsiniz. Konu sürekli güncel ve aktif kalacaktır.

İlginize teşekkür ederiz.

#web sitesi nasıl kurulur #web sitesi yapma #web sitesi nasıl yapılır #site nasıl kurulur #web sitesi kurulum rehberi #internetten para kazanma #blog kurmak #web sitesi hazırlamak #web sitesi yapma rehberi #web tasarımı nasıl yapılır #kişisel web sitesi #e-ticaret sitesi yapma #e-ticaret kurma

Sosyal Medya Paketleri;

TEŞEKKÜRLER!

Sitemizde Bulunan Hizmetlerden Çok Daha Fazlası Bünyemizde Bulunmaktadır.

Diğer Platformlar: Discord, Telegram, Linkedin, Spotify, Threads, Twitch, SoundCloud, Pinterest, Clubhouse ve Daha Fazlası için Bizimle İletişime Geçin!

Bizi Tercih Ettiğiniz  için Teşekkür Eder, Mutlu Alışverişler Dileriz.